fredag 18 november 2011

Seg fredag

dushade för en stund sen,
och nu sitter jag här och funderar på om jag ska ta med skolarbetet till jobbet imorgon. Har delad tur så kan ju plugga lite under fyra timmars rasten. Så slipper jag åka hem. Känns som det klokaste! :)

Så imorgon hugger jag tag i Psykologi A, Del upg. 1.

LÄSA LÄSA!!

Men det är gott, har börjat sakna mina gamlingar. // Tilla Mögel-Face



söndag 13 november 2011

God Morgon

Efter mycket klagande om att jag inte skriver i bloggen längre så har jag bestämt mig för att göra ett försök.

Har varit mycket nu det sista så har igentligen inte haft tid med det, och inte gjort mig tid heller.

Okej, en uppdatering nu då; Jag böjade plugga i måndags till undersköterska. Det kommer bli så awsome, äntligen känns det som om man är påväg någon stans.

Hur jag kom på att jag ville vidareutbilda mig till detta var att jag i sommras fick ett jobb på ett ÄB i Skärstad. Där jag trivdes enormt mycket med både personal och vårdtagare. Det känndes inte alls som ett jobb, och jag kännde mig gladare och piggare. Så det var ett självklart val. Vi får se hur det går, men jag har positiv inställning och nu äntligen får jag göra något aom jag är intresserad av.

Nog om det,
Idag är det söndag och lite av en städdag :( Så antar att jag kommer vara sysselsatt.

Ha det bra :D

lördag 12 november 2011

FÖRLÅT

Hej,
Förlåt för att jag inte skrivit på ett tag.
Just nu lägger jag upp en bild ni kan roa er med, för jag ska snart sova. Men lovar att uppdatera imorgon.
                                                                    

                                                                      P
                                                       U
                                                       S 
                                                       S   










tisdag 31 maj 2011

Anonyma brevet hem!

Allt i livet är gåtor, för dig är jag en gåta
Mina ord blir rader, rader och text
Men ord och rader kan vara så mycket
Ord och rader kan vara sorg
Ord och rader kan vara kärlek

om jag säger att du är kärlek för mig
En kropp är en bok, en livsbok.
Dina små, små gropar i kinderna
Det är kroppens text, lyckan har knackat på din dörr.
Men i ditt ansikte ser jag även text i din panna, bekymmer och ångerst
Dina ögon som inte lyser lika start beror på att ljuset bakom börjar tona ut
Men gråter man så blir blicken klarare och även vägen framför.
Vi står alla ensamma ett tag
Men vi är bundna genom hjärtats vener

Din kropp ändras för att du lever och när man lever
blir det avtryck. Livets bok skrivet på dig.

Skrivet av: Anonym

(matilda Stigsson är författarinnan och får inte kopieras.)


Dessa dikter är skrivna av mig Matilda Stigsson och får inte kopieras!


Allbemanning - Skärstadal

Efter att ha jobbat på Allbemanning som har varit ett väldigt slitsamt jobb, och jag har haft många uppgifter som många människor kallar "skit göra", "negerjobb". Men jag har aldrig gett upp utan kämpat mig igenom smärtan i kroppen och fortsatt. Jag har fått jobben klara. Jag vill tjäna mina egna pengar och inte leva på min mamma eller pappa (vilket inte är något alternativ, för de har själva precis så det räcker till)

Första jobbdagen på skärstadal imorgon, även fast det inte är värdens bästa jobb och uppgiffterna inte alltid är så trevliga. Så är jag så stolt att jag inte är som de flesta andra ungdommar, många jag känner skulle inte tacka ja till dessa jobb. För det "passar inte dem." (Passar inte dem = Lata).

Jag tycker inte att jobba på ett ålderdomshem är "skitgöra" jag tycker att det är ett privilegie att få se till att de som en gång byggde upp det samhället jag lever i får den bästa vård som finns. Och jag tänker göra mitt bästa för att få mina pasienter att känna sig trygga med mig.

För en dag är det jag som ligger där, och då vill jag bli behandlad som en människa. Jag vill inte bli tänkt på som någon "skit göra". Jag vill att den som tar hand om mig gör sitt bästa för at jag ska må bra. De gamla är det bästa vi har, de är anledningen till att vi lever.

Tack till all vårdpersonal som ger sina pastenter sin värdighet och kärlek.



onsdag 11 maj 2011

Historia

Det var en natt, ungefär som denna. Luften var tung och väldigt varm för en natt i maj. Jag hade kännt en spänning i luften hela dagen. Som ett tidur tickar, tick tack dunkade huvudvärken i mitt huvud. Huvudvärken var nästan så stark att jag kunde höra ett ilande ljud i mitt öra, som en kniv som sakta borrade in mot min trummhinna.

Jag hade precis kommit hem, förvånadsvärt nog släppte inte den konstiga kännslan jag hade haft hela dagen. Den obehagliga kännslan, ögon som stirrar, stirrar på mig. Men jag gjorde mitt bästa för att försöka skaka av mig obehaget och de dåliga tankarna. Jag lade mig i sängen och satte på lite musik, jag började tänka på tjejkvällen vad de alla hade sagt. Jag önskar att jag kunde flytta här ifrån, men jag vet att det inte skulle vara möjligt inte efter allt som hänt. Jag han inte riskera att det "monstret" hittar mig. Här är jag trygg.

Hur kan människor vara så falska, frågade jag mig själv? De visste ju vad jag kännde och tyckte. Han var  den enda jag har känt något för på så länge, till och mer än jag ville erkänna för mig själv. Och medans jag sjönk djupare in i mitt tankemönster och självömkan, som faktiskt var berättigad. Trängde sömnen djupare inpå, och jag hade nästan trängt ut åskan som mullrade och regnet som piskade imot mitt fönster. när jag hörde min lägenhetsdörr öppnades.

Jag satte mig upp helt kallsvettig, kännslorna av obehag var tillbaka. Hade jag glömt låsa dörren? Jag kom snabbt upp på fötter, fick på mig morgonrocken, tror inte ens jag han stänga den innan jag började gå sakta och tyst mot hallen. Till min stora fasa stod dörren på vid gavel, och den nu ganska kalla vårluften blåste in i min lägenhet. Jag sprang ner för trappen, stängde dörren och hade inte en tanke på att låsa den. Sedan smög jag upp för trappen in i badrummet och låste dörren, jag tog snabbt upp min mobil och ringde "112". Medans jag darrigt slog i de tre siffrorna hörde jag hur någon gjorde något i köket. Våldsamt hanterade mina saker, kastade kastruller och porslin.Plötsligt blev det helt tyst. Jag vred nervöst på mig och lyssnde på vad operatören i telofonen hade att säga, gav henne den informationen hon behövde. Jag lyssnade hela tiden med ena örat, lyssnade efter några tecken, ljud. Sakta hör jag fotsteg komma mot badrumsdörren och jag tappar telefonen. Jag hör hur någon sakta griper tag i dörrhandtaget, inser att det är låst och stryker sakta sin hand över badrumsdörren. Jag hör hur någon börjar gå mot hallen samtidigt som han ger i från sig ett dovt och nöjdt skratt och i bakgrunde mullrar åskan som aldrig förr.

Ganska snart efter personen hade gått anlände polisen, först då vågade jag mig ut ur badrummet. Jag gick sakta ut till köket, allt låg där det inte skulle. Min blick vandrade från golvet upp mot köksluckorna där det stod inristat "Jag kommer alltid veta, var du en gör, så finns jag där" min blick vandrade vidare över de vita köksluckorna "ska du inte berätta din hemlighet" hade han skrivit på nästa lucka nu med något i rött. Och jag kommer aldrig klömma vad det stod på bordet, "När åskan mullrar och regnet piskar mot din ruta, när du är för rädd för att gå ut och stämningen är hämtad från en skräckfilm, det blir dagen jag kommer för dig igen".

Så nästa gång det åskar, då kommer han. Då kommer han och hämtar mig. Så se till att jag inte sitter hemma hos dig då, då kanske han tar oss båda.

lördag 7 maj 2011

Grilla

Heeej Alla läsare!

Idag blir det att grilla med vänner, ska bli toppen kul. Det var ett tag sedan jag gjorde något med typ alla som ska med ikväll. Detta gillas. tråkigt nog funkar inte min kamera så jag kan tyvärr inte ta bilder och visa er. Så ni får nöja er med dessa som jag har tagit på migsjälv medans jag väntade på att det skulle bli dags att gå bort till Z.

Ha det bra alla,






torsdag 5 maj 2011

Bilder och filmer

Jag har kommit på när jag själv läser andras bloggar tycker jag att det är roligare när man har bilder och filmer. Så jag ska försöka bli bättre på att lägga in bilder och vara snabb att filma. Ska försöka göra lite mer videobloggar också. dock känns det så himla dumt att stå och prata med sig själv i kameran. Aja jag lovar jag ska bli bättre.... :D

Matilda, från sin absolut bästa sida

tisdag 26 april 2011

Tro inte

Om du läser detta, tro inte att jag är sårad och tro inte att jag kommer sakna dig. Inte en tanke, inte en sårad kännsla, inte ett svart moln på min blåa himmel. Du är bara äcklig, inte ens värd skiten under mina skor. Hoppas det svider när du läser att jag faktiskt inte bryr mig ett skit.

Happy Smile.... xD

Trött - Tisdag

Idag är jag trött, har haft så otroligt ont i benen. Det började igår när vi var ett gäng och skulle spela brännboll, så jag sköt iväg bollen och skulle börja springa. Då gjorde det ont i hela foten och lårmuskeln i vänster ben. Innan kände jag mig bara lite stel i fotleden, men när jag skulle springa visade sig ju en helt annan historia. Undra vad detta kan vara!? :/

Idag blir det att sova tidigt, ska jobba imorgon på något rivningsarbete. Vid "media markt" på solåsen. Ska kolla på "Grays Anatomy" sen blire att sova runt tio. Just nu kollar jag på plastkirurgi turisterna, det är ganska roligt när man kollar på det. Det är många som verkar åka till Thiland för att operera sig. Frågan är om det är så mycket billigare där nere, eller om man vill passa på att ta en semester medans man endå ska operera sig. För man måste ju slappna av på ett annat sätt ändå, det tror jag iaf.

Förr ville jag göra en bröstoperation. Tror de flesta tjejer har funderat på en operation av något slag. Dock har jag ändrat mig nu om bröstoperationen, jag kanske kan göra en efter man har fått barn och så ifall de blir för hängiga. Just nu har jag 75C och vad jag har fattat det som är den nog en ganska vanlig storlek. jag tycker att oftast nartuligt stora (då menar jag STOORA) inte är snygga de ser liksom hängiga ut. Jag vet att det är typ svin dyrt att köpa en riktig BH, men jag hade ju lätt investerat i det om jag hade haft väldigt stora.

Jag förstår inte varför människor snackar så mycket skit om skönhetsoperationer. Jag menar alla vill ju se bra ut, och man brukar ju säga att det viktigaste är vad en själv som person tycker. Därför tycker jag att om man är missnöjd eller bara vill ändra något på sin kropp, så tycker jag man ska få göra det. Dock  tycker jag inte att det ska skada någon eller en själv, sen ska man självklart ha pengar och hälsa till det. Och man ska alltid ha i bakhuvudet att man är finast som man är och utseénde är indivuduellt för var och en. Det gör mycket i våran personlighet, så att operera sig till en "Barbie docka" kanske inte är det bästa. Men som sagt är det upp till var och en. Bröst operation är nog uteslutet för min del, iaf i denna fasen av livet. Man vet ju aldrig vad som häder senare i livet, sen har vi cancer anlag i släkten inklusive bröstcancer, så vet inte om jag är en så bra kandidat till en bröstoperation, vet inte heller om de påverkar. Men sånt tar man vell rera på om det blir aktuellt.

Så vad jag vill komma är att; Du duger precis som du är, och det är DU som bestämmer över DIN kropp. DU som person förtjänar att må bra. Med eller utan operationer eller mindre ingrepp. ^^ 

måndag 25 april 2011

Prommenad!

Jahopp, då var man hemma efter en prommenad med hundarna. De ska verkligen lukta överallt lite småjobbigt om man är ute med båda för de ska alltid lukta på olika ställen. Så man får stå med armarna i kors och se ut som en idiot. Men som tur var mamma med så vi höll varsin hund, MEN VET NI VAD!? Då fattade ju hundarna att vi höll varsin så istället för att lukta på olika ställen (vilket hade varit enklare för mig och mamma, som höll i kopplen) så skulle de ju lukta på samma ställe hela tiden det vill säga att kopplena snurrade ihop sig ett antal gånger.

Sen hade jag ennu mer otur för hade tänk att ta med mig kameran och ta lite bilder på naturen här i kaxholmen. Men nejdå, ikke! kameran funkade ju inte. TRÅÅKIGT! Men aja, så kan det gå.


söndag 24 april 2011

Helgen

Som alla vet har det varit långhelg nu, super skönt. Min helg har sett ut ungefär såhär;

Fredag; UTGÅÅNG, Kvällen började bra och var bra överlag. Men ibland blir man förvånad av vad människor är kapabla till. Ärlighet är något av det som är viktigast för mig. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att vara ärlig. Efter denna helgen har jag sorterat bort människor jag inte vill ha i mitt liv. På grund av oärlighet, och svek. Jag är inte ledsen, mest glad. Jag anser inte att jag har förlorat ett skit, och det märktes på en speciell person att h?n insåg att det inte var värt det. Det syntes att h?n ångrade sig, men jag är inte den personen som bara glömmer. NEJ TACK säger jag bara, försvinn ur mitt liv!


Lördag;  Lördagen började med att Amanda hörde av sig och ville hitta på något. Då bestämmde vi att vi skulle dra in till stan och se vad som hände. Så det fick bli Atollen (Stavning) på kvällen med massa trevliga människor. Träffade bland annat Andreas Andersson, Karin, Kusin Linda och Mickis. Jag skriver som Amanda sa "Bättre än att bara sitta hemma" ;)

Söndag;  Idag mådde jag inte bra så har mest sovit, kan även till lägga att jag INTE var bakfull utan förkyld och har haft migrän halva dagen. Så planerna för Söndagskvällen blev förstöda. Dock är det lite hemliga planer så tänker inte skriva de här ;)

C'ya!!


Jag och Amanda 2006 :D


Jag och Amanda 2011 :D


100 Inlägg


fredag 22 april 2011

Favoriterna på Radion....

Här kommer mina favoritlåtar på radion... Som gör att man jobbar på lite extra :) Inte allt för nya kanske men ville dela med mig av dem ändå.



Påskhelgen

Då var det redan april, helt otroligt att det går så fort. Jag kommer i juni förra sommaren efter vi hade varit på Öland, vid midsommar. Dager efter vi hade kommit hem längtade man redan tillbaka, och då insåg man att det var nästan ett helt år tills vi får åka tillbaka. Tänk att det redan är april, det betyder att det är ca två månader tills vi åker tillbaka. Kan inte förstå att det gick så fort.

Har jobbat ute hela veckan med, så igår när jag kom hem såg jag ut som en tomat i ansiktet. Snyggt eller hur, Aja, Får hoppas att det går över till en snygg bränna sen.

Sen är det väll ingen som har mssat att det är bilmässa i Jönköping i helgen. Vill ju gå, men vi får se hittar man ett roligt gäng så kanske det blir en sväng där inne. Sen blir det nog även utgång ikäll. Lovar att om jag går på bilmässan ska jag lägga upp några bilder på mina favoriter (eftersom jag inte kan något om bilar såblir det nog de bilarna med snyggast motiv-lack som hamnar högst upp på mi  lista). Men vi hörs senare sen...

C'ya, Time for breakfast!

onsdag 13 april 2011

Hur kan!?

Stanna alla klockor
Säng av din telefon
tysta alla röster
Döva all sång
Kväv världen
Upphör tid och rum

Ingen kan väl ha missat din frånvaro
Ingen kan väl ha missat att just idag är den dagen du slutade andas
Ditt hjärta slutade slå

Hur kan klockorna ticka när din kolcka förevigt har stannat
Hur kan telefoner ringa, när vi aldrig kommer få höra din röst igen
Hur kan människor tala, samtal om obetydliga saker, när du aldrig kommer tala eller uttrycka dig igen
Hur kan vi sjunga vackra sånger, när din röst saknas bland alla vackra stämmor
Hur kan andras värld fortsätta snurra, samtidigt som hela vår värld har rasat samman

Upphör tid och rum, för varje sekund bidrar till en minut
Och för varje minut du vår värld fattas, gapar sakanden större.

Av: Matilda Stigsson

söndag 10 april 2011

Sexparty - Beställning

Som jag skrev igår så skulle jag ju på sexparty. Jag beställde inget på själva partyt, måste vänta tills lönen kommer in. Men när den gör det då ska jag allt beställa lite "smått och gott" Haha!! Den kvinnan som "höll" i partyt hade mycket att visa. Säkert typ sådär sex dildos och det var vara dildos. Hon hade ju allt ifrån böcker, spel till analpluggar och små piskor. Man kan ju lungt säga att det fanns något för alla :)

Här är en länk till deras hemsida ---->  H♥meParty

Lilla Lady

Denna låen har jag haft på huvudet nästan hela veckan, Tycker nu ska lyssna på den. Bara för härlig (!!)

"Du är bäst nu men du var bättre förr. Våra briser gör oss till människor"  x)



lördag 9 april 2011

SexParty

Ikväll blir det till att gå på Sexparty, Som kusin har anordnat. Det ska bli riktigt intressant, får se om man beställer något. Får i så fall beställa senare just nu är det ganska tomt på kontot eftersom jag inte hade jobbat på länge men nu är jag igång igen som sagt. Hääärlig kännsla tycker jag!

Aja nu ska jag gå och Tagga SEXPARTY!! :D

C' ya!!

torsdag 7 april 2011

fables

Ni berättade sagor om en underbar värld
Om lanskapet som till våren exploderar i gröna vackra färger
Om det blåa havet och solen som sakta går ner över horisonten
Om den vita gnistrande snön som i handen smälter och blir till vatten
Om kännslan när vinden viskar och smeker mig i håret
Om kännslan när regnet rör min hud, för att sedan droppa ner till marken, doften som ligger kvar i luften
Om löven som vissnar så fridfullt och accepterar slutet på sin existens för att sedan falla från träden
Allt det man bara kan uppleva när man är levande, att vara kött och blod

Ni berättade sagor om kärlek
Om känslan att bli älskad och att älska någon tillbaka
Om första kyssen, mjuka förförande läppar, värmen och adrenalinet
Om kärleken till livet, beskrev våra själar som brinnande ljus, som en eldslåga som aldrig brinner ut.
Om hoppet, våran vän som aldrig lämnar oss. Hoppet som håller lågan, själen levande
Om tillfredställesen och tacksanheten att just jag blev den jag blev och lyckan att ha levat
Allt det man bara kan uppleva när man är levande, att vara kött och blod

Jag har sett våren i alla dess gröna nyanser, legat och solat i vårsolens varma strålar
Jag har sett havet, smakat saltet kännt den lena sanden mellan mina tår
Jag har sett solnedgångar, lila, rött, orange, gult en hel färgpalett skulle inte räcka för att måla detta underverk
Jag har kännt kylan, den vita snön, sett de unika flingorna falla från skyn, inte rädda för vad som väntar dem på marken.
Jag har kännt doften av regnet, när det har smekt min kind och vinden som ylar i mitt öra.
Jag har sett löven, så orädda när de släpper taget om trädet för att sedan bli till intet, nerbrutet och bortglömt
Allt det man bara kan uppleva när man är levande, att vara kött och blod
Jag har blivit älskad och jag har älskat
Jag har kysst och blivit kysst tillbaka
Jag har kännt hoppet som man desperat behöver för att klara sig i denna värld
Jag blev någon, jag fick en kropp, ett ansikte
Jag är levande, jag är kött och blod

Jag kommer bli nerbruten, botglömd, jag kommer dö
Jag är inte orädd snarare livrädd, livrädd för vad livet ska hitta på här näst
Jag vill inte bli till intet, jag vill leva för evigt jag är rädd för det som jag inte förstår
Jag vill inte bli bortglömd, jag vill bli tänkt på, saknad, förevigt älskad
Jag är inte tacksam för alla fina dagar jag fått, jag vill ha fler, bättre, roligare
Jag är inte tacksam för att jag är just jag, jag vill ständigt vara någon annan, vinna en lott i slumpens lotteri.
Allt det man fick på köpet när man blev levande, Att vara kött och blod

Ni berättade vackra sagor, ni lovade mig ett lyckligt sago slut
En saga är inte verklig, jag är verklig, därför existerar jag inte i era sagor.
Allt det man inte fick när man var levande, Att vara kött och blod.

onsdag 6 april 2011

Blogga!

Har inte bloggat på så länge nu. Så har tappat flytet igen, så vet inte riktigt vad jag ska skriva om. kan ju skriva om vad jag gjör på dagarna var ju ett tag sedan jag uppdaterade det. Som det ser ut nu har jobbet på Allbemanning kommit igång nu. Så det blir att man jobbar på vardagarna och jobbade även förra helgen. Det betyder alltså att jag har varit ledig en dag på snart två veckor, vilket gör att jag är j*vligt trött på morgonen. Jag är liksom inte van vid att gå och lägga mig så tidigt och gå upp tidigt.

Sitter och funderar på om jag ska laga någon lunch låda tills imorgon, har haft macka med mig två dagar i rad nu, inte allt för gott. Men måste ju tillägga att Patrik (en kollega) är snäll och delar gärna med sig om han ser att jag har macka med mig. Var tvungen att skriva det, eftersom han läser bloggen ibland. Så imorgon ringer klockan runt kl 04.00 igen. Usch jag är verkligen ingen morgon människa. Önskar att jag kunde hitta det perfekta natt-jobbet. Bara ETT problem, JAG har ju inget körkort.

ÅÅH fy F*n nu kom mamma in med en skål räkor hon skulle äta. Luktar ju inte allt för gott.
Nähe om man skulle sluta skriva nu, har inte mycket mer att skriva än sålänge. Kommer jag på något lovar jag att uppdatera ;)

tisdag 5 april 2011

Det blir bättre

När jag ser dig vill jag ge dig allt
Du lever i ett helvete, gånger tusen fallt
Att varje dag känna en plågande smärta
Så stark att du vill slita ut ditt eget hjärta
Jag är ledsen för hur världen har behandlat dig
Snälla du, lyssna på mig
Det känns tungt nu men det men det klarnar snart
Jag kan lova att livet är underbart
Jag vill så hjärna hjälpa
att alla dina demoner själpa
Det som har hänt är inte ditt fel
Alla vi bär våran beskärda del
Jag vet att du är ledsen men tillsammans kan vi göra det bra
bara vi arbetar och kämpar da' efter da'
Du är värdefull
Du är underbar
DU måste tro på mig
Håll ut lite till, för.....
Det blir bättre


Länk här och mer info här  ---> "Det Blir Bättre" 

(Missa inte TV3 :s nya program "det blir bättre" Hittade inte reklamen till programmet på youtube)

torsdag 17 mars 2011

Förlåt!

Förlåt för min dåliga uppdatering. Jag har inte haft tillgång till internet alls nu under snart en månad. Så nu vet ni varför.

söndag 20 februari 2011

AF imorgon

AF imorgon mindre kul, papper och liknande måste fram. USCH! känns som om man inte får något ut av det. Men aja, nu skiter vi i den negativa energin åter igen.

Och jag vet att jag inre har uppdaterat alls nu på typ länge. Men just n uär det lite strul med internet. Så det får bli som det är. Måste sova snart.. men vet inte om jag har ro till det.

Det är mycket som händer just nu, får se vad de säger imorgon. Kan inte säga mer just nu, kan förklara mer när jag vet mer.

För övrigt var det en väldigt lyckad helg, eller ja, fredag. Slutade inte riktigt som väntat men endå riktigt bra. Okej om jag ska vara ärlig är jag lite besviken på en viss "Mr" men vafan, det var kul sålänge det varade (!) 

lördag 19 februari 2011

Dikt, Systrar

Systrar bundna genom smärta
( Dikt, svenska. Sisters of eternal pain)

hoppar du så hoppar jag
smärta och ångerst är vårat gemmensamma band
systra mi, fläta din ångerst med min sorg
så flätar jag in min ångerst med våran gemensamma hopplöshet
kanske vi då har något att hålla fast vid
när stormen river så skyddar i varandra

jag hittade dig i sorgens dal
du var nära gränsen, så nära evigheten
du stod på kanten
och jag ska inte ljuga jag ville dit jag med
för det gör så ont när regnet faller
när allt verkar ha taggar
och frågor svaras med nya frågor
men jag gav dig min hand
och din sorg blev min

när du ramlar
systra mi, fångar jag dig.
när ditt inre skriker
systra mi, skriker jag med dig.

men en natt blev tommheten för tomm
mörkret för mörkt
och Evigheten kom närmare
sakta smög jag på ångerstfyllda tår
jag stod på kanten
jag var inte rädd, systra mi
och som när en fågel släpps ut ur en trång bur
spred jag mina vingar
lyckan var maximal
jag var inte bunden längre
plötsligt hör jag dig säga
-hoppar du så hoppar jag

jag hoppar men något stoppar dig
när jag vävde ihop vår sorg och ångerst
tog jag mitt sista hopp
vävde in det varsamt i ditt tunga svarta rep
Repet som höll dig vid liv

Så kämpa vidare.
Vi ses i Evigheten, systra mi.
 
Av: Matilda Stigsson 2011-02-17



Sisters By Pain

Sisters by eternal pain
(Dikt)

If you jump, I'll jump
pain and sorrow is our common bond
My sister of eternal pain,
Braid your pain with my hoplessness
So I can braid my hurt with our common fear
A bond to hold on to
A bond that connects us,
And maybe the we'll have something to hold on to
When the storm is building upp
We can protect each other, My sister of eternal pain

I found you in the mourning valley
So close to the edge, So close to eternity.
And i wount lie i wanted eternety to
Cause it hurts so mush when the rain falls
when the road seems to long, to dark
And questions are answered with new questions

So I gaved you my hand, and your grief became mine
My grief became your's
When you fall, Sister of pain
 I'll catch you
And when your soul screem, sister of pain
 mine will screem with you

But one night the emptyness became to empty
And the darkness to dark
And eternety came closer
So I wandred away with a sorrow filled heart
I stood on the edge
I wasn't scared, my sister of greef
It was like when a bird is released from a cramped cage
I spred my wings
And the happines just flowed with the wind
I was no longer bound, because my hope had fled
Suddenly i heared you voice
- If you jump I'll jump to
I jumped, but something stopped you

when I was weaving together our grief and sorrow I took my last hope
I wove in my last hope in the roap that keept you alive
So keep on fighting. See you in Eternity, my Sister of pain

Av: Matilda Stigsson 2011-02-17

fredag 11 februari 2011

Fredag

Halloj!

Fredag idag då, tror det blir chill. Pappa kommer hit så ska dom laga kyckling o wook. Vilket är mumma.

Kollade så min "outfit" såg bra ut till Lördag och mamma gav den flera +. Den består av min gråa korsett och en svart kjol. Jag gillar den starkt iallafall så antar att det är det som spelar roll. Tycker dock att det är lite obekvämt att gå runt utan bh, känns som om brösten ska trilla ut. Men antar att der är sånt man får ta, snyggt är det ju iaf.

Har sovit jätte dåligt inatt, vill gå och lägga mig och sova nu. Är extra trött efter ha städat hela lägenheten.

Aja, God natt eller eftermiddag, jag ska iaf sova nu.

onsdag 9 februari 2011

tankar

Många säger att de inte kan sova om nätterna för de inte har någon säng att sova i, mat i magen eller tak över huvudet.
Många säger att det aldrig har funnits någon där att påminna dem om hur mycker de betyder.
Många säger att de inte har någon mamma och pappa att prata med och dela sin oro och börda med.
Många mår dåligt för att de föddes utanför systemet utan någon hjälp att få.
Många säger att de har hamnat där de har hamnat på grund av att det aldrig var någon som sa till dem, visade vilken väg de skulle gå.

Jag kan inte sova om nätterna fast jag har en säng att sova i, mat i magen och tak över huvudet.
Jag har någon där som visar varje dag hur mycket jag betyder och att jag är älskad.
Jag har en mamma och pappa att prata med som hjälper mig att dela mina problem och mina bödor.
Jag föddes innanför systemet, hade en bra början på livet.
Jag har alltid haft vägledning alltid haft hjälp och blivit visad vägen att gå.

Men endå kan jag inte sova om nätterna, och sogen i mig river.
Men endå känner jag mig inte älskad, och alla lovord och sagor känns som en dröm.
Men endå, fast jag har någon att prata med, känns det som om jag har hela världen på mina axlar
Men ändå fast min mamma och pappa har finnits med sen födslen känns det som de har varit frånvarande hela mitt liv, och någon mamma och pappa finns inte i mina tankar.
Men endå, fast jag är född i en bra familj som lever innanför systemet är jag inte tacksam för det jag har och letar ständigt sprickor i plattformen jag byggt mitt liv på.
Men endå har jag vilse trots all hjälp jag fick

Och jag skäms över att jag mår dåligt.
För när man granskar livet har jag inte mycket att må dåligt över, även fast mina upplevelser många gånger nästan har kostat mig mitt liv.
Är jag mindre värd?
för jag tänker på detta korrupta sätt?
eller är det bara världen jag har blivit uppfostrad i som har gjort mig till detta giriga monster?
Jag skäms, men samtidigt gör det för ont i mig för att bara glömma och vara tacksam.
Jag skäms, men smärtan upphör fortfarande inte.

tisdag 8 februari 2011

Kvällshumor

Såhär kan det gå när man har SKIT TRÅKIGT!








tråkigt!

Nu har jag nog bestämt mig hur jag vill klippa mig, det kommer fortfarande vara långt men mycket uppklippt. Just love it (!)

Blir nog att åka in till stan idag med, måste hitta en kjol till min korsett. Sen köpa lite "alkoholhaltig vätska" till helgen. Sen ska jag nog in på kondomerian "bak & fram", varför är en hemlis. (Nu blev du nyfiken va!?). Aja, skriver mer sen.


måndag 7 februari 2011

Kväll

Okeej folket ännu en ny design på min blogg. Men denna gången är jag skit nöjd. Tycker verkligen att jag har lyckats denna gången. Vad tycker ni?

Jag har även gjort en ny "signatur bild" vilket jag blev as nöjd med också. Förövrigt är det ganska lamt här. Tänkte göra ett videoinlägg men hoppade det, orkar helt enkelt inte. Kanske imorgon!

Alla sover verkligen här, och det är supertråkigt. Önskar att jag och en kompis kunde hyra en lägenhet, fan vad mysigt det skulle vara. Tråkigt att bo heelt själv därför en kompis som sällskap eller varför inte en snygging :). tänk på den DU! Du kanske är intresserad av att flytta ihop med mig, lovar att jag ska vara snäll. (A) Btw, det är ett sånt jävla lamt TV program på nu. Fa längtar till Big brother börjar, gissa vem som kommer sitta bänkad framför tvn då, JO jag (!)

TACK !!

Jag måste bara skriva att jag älskar min lila klocka, vi använde den som rekvisita när vi tog bild på naglarna till "foldern" som Eveline har.

De flesta vet nog att klockorna heter "Addiction" Från Jet set och just min heter "Purple passion"

 ♥  K Ä R L E K  ♥

söndag 6 februari 2011

Naglarna & Korsett

Naglar i gelée + tippar, 300kr
Korsett Silvergrå, Lindex 299kr

Helgen!

Fredag;

I fredags var jag i först i stan med min mor och lillebror Rasmus. Fick för mig att jag skulle köpa en korsett, så köpte en as snygg på lidex. Tänkte att jag skulle slänga upp en bild sen. Jag är iaf asnöjd. Sen efter det åkte jag hem och fixade mig, Glömde helt bort tiden så hörde att min telefon ringde när jag fixade håret. Sprang och svarade, då var det Rickard som ringde och sa att han snart var i stan. Jag bara SHIIIT! Fick be lillebror Dawe att kolla bussen. Sen var det bara att släppa allt och SPRINGA en kilometer till bussen. Det blev förfest hon min kära kusin Linda. Sen krogen!!

Lördag; Vaknade runt halv ett, upp och fixa Lindas rum sen bar det av till eveline och fixa naglarna. Ska slänga upp en bild på de också hade jag tänkt. Är iaf as nöjd. Efter det ble det förfest hos Linda igen och Krogen!!! :D

torsdag 3 februari 2011

Videoinlägg

Jag hade gjort ett videoinlägg för ett tag sedan som inte gick lägga upp. Så nu gör jag ett nytt försök.

Posei

Hur ska jag lära mig vara stark när jag är svag i grunden
Hur ska jag klättra dessa höga berg när mina ben ständigt ger vika
Hur ska jag lära mig att inte tro på lögner, det verkar vara det enda som kommer när ni talar
Hur ska jag lära mig att leva i denna värld, där inget är som det ska

tisdag 1 februari 2011

Ont!

Vaknade idag med ont i nacken, roligt va?? :S

Ucsh vill sova!!

måndag 31 januari 2011

Block 44

Bara för bra!

Måndag

Trött och har ont, men nu tycker jag vi skiter i den negativa energin. Mamma håller på att laga dillkött här hemma. Det luktar bara såå gott.

För övrigt måste jag bara säga vad jag tycker angående bloggar och vänner. Jag läser bara en blogg (räknar inte vänners). Och jag har nu hittat en tjej som härmar hennes blogg. Denna tjejen Är hennes kompis, och Pippa (som hon kallar sig) tycker att det är okej, just för att dom är/var vänner. Men jag tycker inte det är okej att "härma" någon. En blogg eller dagbok ska ju spegla den du är och det ska ju vara på ditt sätt inte någon annans. Även om jag älskar Pippas Design så skulle jag aldrig härma henne, för jag vill ju ändå att min blogg ska vara just Min. Sen tror jag inte att Pippa skulle uppskatta det häller, om jag kopierade allt hon gjorde. Jag uppskattar att folk gillar det jag gör och skulle vilja ha lika. Men jag vill att mina idéer ska vara mina.

Här har ni en länk till Pippas blogg som jag tycker att ni ska kolla in ---->  Pippa Wikman

söndag 30 januari 2011

Dikt!

Bränd

Mina handflator är svettiga
Inga kännsor, inte nu
Jag är inte bra på det här
Vill vara avtrubbad, bedövad, anonym, bortkopplad
Jag vill vara ensam, jag är bra på ensam
Jag bryr mig inte om kärlek
Ensam är stark, och nu är jag stark
För utan någon är jag inte svag
Inte sårbar
Jag har kontroll, Jag bestämmer

Jag behövde någon
Jag kände kännslor
Jag kunde älska
Jag ville vara älskad
Men jag fick lära mig att jag var sårbar och svag
Jag hade inte kontroll
Jag visste inte, inte att det skulle bli såhär

Jag har lärt mig, men nyfiket tittar jag på, när de leker med eld.
Men det är inte jag som kommer bli bränd
Inte den här gången
För jag har lärt mig

Pengar

Nu måste jag säga min sak angående pengar, inkomst och ekonomi.

Pengar spelar visst roll, lika mycket roll som kärlek. Att växa upp i en familj med god ekonomi underlättar och förbättar livskallitén dramatiskt. Vi lever i ett samhälle som är i största del uppbyggt av pengar, prylar och girighet. Jag vet inte om man kan köpa viss lycka, men jag vet att det är lättare att vara lycklig när man har en "platta" att stå på. Pengar ger dig en säker plattform att bygga på.

Vissa saker kan man bli riktigt irriterad på här i Sverige. Bara för vi bor i landet Sverige, så tror folk att det inte finns fattiga människor här. Och nej, då menar jag inte att du inte har råd att köpa den dära snygga jackan eller festa varje helg. Utan då menar jag människor som inte har mat att äta, inte pengar att ta sig någonstans, göra någonting.

Då tänker många på hemlösa, vilket är ett hemskt och stort problem. Men det är inte de hemlösa jag menar, inte denna gången. Jag menar vanliga familjer, vanliga föräldrar med eller utan jobb. Som kanske bor i hus/lägenhet, på utsidan ser det bra ut. Men när kollar i familjens kylskåp/frys är det tomt. Det finns familjer som bor i hus utan värme. Det finns familjer som tar lån för att klara av att ge sina barn juklappar. Som tar av barnens sparpengar för att köpa mat. Många tror inte att det finns någon underklass i Sverige. Och det som lever i "skiten" förtjänar det, de jobbar inte, de är lata. Men så är det inte, det finns föräldrar som jobbar och sliter men har ändå inte mat på bordet. Det finns barn som bara får ett mål mat om dagen, som får äta sig jätte mätta av skolmaten för de vet att det är tomt hemma. Barn/vuxna som plockar äpplen, bär och så vidare, För att ha något att äta. Många tror att det inte finns några barn i Sverige som behöver gå och lägga sig hungriga. Föräldrarna behöver inte missbruka, vara arbetslösa, ensamstående detta är vanligare än man tror.

Pengar betyder lika mycket som kärlek i dagens sammhälle, se bara på u-länderna. Där finns kärlek men inga pengar, och ser det ut som det fukar där nere? Don't think so!

Hejsan på dejsan!

Hejsan på dejsan!

Måste bara säga att det var en awsome kväll igår. Hade jätte trevligt förutom ett litet missöde. Nu är man trött men kan inte sova, inte än iaf. Måste vänta tills ikväll, annars får jag garanterat vara vaken hela natten igen. Inte roligt alls ju.

JOO, det får jag inte glömma. Gjorde ett köp idag, et riktigt awsome köp. Jaha, då undrar nu vad jag köpte. Och det ska jag berätta.

Jag köpte en parfym, Naomi Campell Cat Deluxe. :) Jag har haft den doften innan men bara en liten flaska, de tar ju slut så snabbt. Så nu köpte jag en stor flaska.

That's love right there!!

fredag 28 januari 2011

Tvillingen

Jag kom och tänka på lite grejer idag. Som jag i och för sig har tänkt på många gånger innan. Det är mitt stjärntecken. Och ja, jag vet att många tror att det är "bullshit" men jag tror faktiskt på det. När jag läser om mitt stjärntecken som är Tvillingen så stämmer det mesta in på mig. Både det positiva och negativa. Därför tänkte jag återberätta lite.

Tvillingen (22/5-21/6)

Tvillingen har en positiv och pratglad läggning som gör att de lätt kan knyta vänskapsband. Tvillingens vänskapskrets är väldigt blandad och består av många oliksinnade människor. Tvillingen är ofta flirtig och har glimten i ögat. De gillar ofta disskusioner och kommer till tals med alla olika sorters människor.

Planeten Merkurius är Tvillingens härskare och detta betyder ofta god språklig förmåga, mångriklighet och idérikedom. Tvillingen gillar att dela med sig av sina tankar och idéer. En händelsefylls vardag är ofta tvillingens melodi och har då en tendens att komma försent till uttalade tider. Men klarar ofta sig ur det med sin charm och vältaglighet. Ofta omtyckt i sociala sammanhang.

På grund av rastlöshet hör inte rutiner till Tvlillingens favoriter, de gillar omväxling och att ha många bollar i luften. Denna nyfikenhet på livet brukar vara sent upp i åldern. Född i lufttecknet är tvillingen kan anpassa sig men uppskattar miljöombyten.

Tvillingen har svårt att bestämma sig och gillar att vänta till sista minuten med beslut. Men hittar ofta en finurlig lösning på grund av sin idérika natur.

KÄRLEK

Tvilling - Vädur: Dessa tecken passar bra ihop eftersom de är väldigt aktiva. Väduren vill dominera men med sin talförmåga kan tvillingen ibland lyckas få väduren på andra tankar.

Tvilling - Oxe: Ett långvarigt förhållande är inte vanligt. Till en början intresserar tecknen varandra men skiljer sig ofta åt. Tvillingens umgängeskrets är så olik oxens, medans oxen gillar rutiner medans Tvillingen vill ha omväxling.

Tvilling - Lejonet: Detta kan hålla länge. Tvillingen är väldigt flörtig vilket Lejonet inte bryr sig om på grund av sitt starka självförtroende. Lejonet kan dock kräva komplimanger som Tvillingen inte är beredd att ge.

Tvilling - Kräfta: Svårt att hålla denna relation levande på lång sikt. Till en början kan käftan falla för Tvillingens flörtíga sätt att bete sig, men på lång sikt kan detta göra Kräftan osäker. Kräftan gillar att vara ensam medans en Tvilling är helt tvärt om.

Tvilling - Våg: Båda gillar socialt umgånge och passionerade. Detta kan hålla länge!

Tvilling - Skorpinon: Det kan bli roligt och spännande i sägen, men när det kommer till vardagen kan Skorpinionen lätt tröttna på Tvillingens ständiga velande. Skorpionen är väldigt oflexibel och har därför svårt att hänga med i Tvillingens natur.

Tvilling - Vattuman: Tvillingen och Vattumannen är en bra match. De har det väldigt bra i sängen tillsamans. Men i vardagen kan tvillingen ogilla Vattumannens dominas men och andra sidan vägs det upp med deras gemensamma interaktuella sinne. De stimulerar varandra genom verbal ordväxling.

Tvilling - Stenbock: Tvillingen gillar människor medans Stenbocken har en mer försiktig natur. Stenbocken kan också bli svartsjuk på tvillingen för den gillar alla sortens människor.

Tvilling - Tvilling: Detta kan bli en rolig relation då ni har samma intressen och förstår varandra mycket. Men kan ofta bli för oseriös.

Tvilling - Jungfru: När en tvilling har en relation med en Jungfru, är det mycket möjligt att Tvillingen är otrogen. På grund av bristen på stimulans. Jungfrun kan uppleva Tvillingen som för velig och Tvillingen upplever Jungfrun som tråkig. Vilket till slut blir irriterande för båda parter.

Tvilling - Skytt: Kort romans mest troligt. Just för tecknen är så olika. Båda är aktiva och ställer inte för mycket krav på varandra.

Tvilling - Fisk: fisken kan lätt bli sårad i denna relation. Fisken kan känna sig överkörd ab Tvillingen öppna levnadssätt. Medan Tvillingen ofta upplevar att Fisken tar åt sig för mycket, är blödig och löjlig. Detta resulterar till at ni har svårt att lita på varandra. Detta funkar inte, absolut inte en längre tid.



Mig gadd som föreställer just Tvillingens stjärntecken

Brist

Jag vet inte hur många timmar jag har varit vaken nu. Har tappat räkningen. Men en sak kan jag lova, det är tråkigt att sitta uppe och inte han en enda jävel och prata med. Ska försöka vara lite kreativ sen, kanske måla något, var ett tag sedan jag gjorde det nu. Fan, det fick mig att tänka på att jag måste köpa ett nytt skissblock. Kankse sysselsätta sig med att skriva lite poesi. Och Ja, jag vet att det är lamt. Men jag gillar det, det är den jag är och det är så jag får ut det jag känner.

Har lust att göra allt möjligt just nu. Måla, skriva, ta foton, flytta, festa, *****, sminka mig. Och det enda möjliga alternativet är att skriva. För jag har två andra att ta hänsyn till. FAAAAN för detta! ^^

Jag tror allvarligt att jag har glömt hur man somnar!

tisdag 25 januari 2011

Block 44

Blev tipsad om "Block 44" av Rickard, så tänkte tipsa vidare till er. Musik med budskap!

(Hade hört låtar med dem innan men tyckte inte de var bra, dock har jag ändrat mig. Hade inte hört enlogt mig deras bra låtar.)



Såäre!

LÖÖÖNING, idag! det är ju aldrig fel. Seg dag förövrigt, bara vatt i stan för att tanka på mobil samt internet. Man är rätt handikappad utan internet må jag säga. Sen har jag varit klantig idag igen, skulle ringa min telefonbank idag. Skulle kolla om lönen hade kommit in. Och glömsk som jag är har jag inte kolla på mina koder. Så var tvungen att ta fram paperna. Tror ni jag hittade dom eller? självklart gjorde jag inte det. Men som tur var hade lönen  kommit in iaf.

Fy fan, ge mig helg!?

Fira mamma på fredag. utgång på lördag, taggar redan. Har så jäkla tråkigt på vardagarna. Speciellt på nätterna då jag mest bara sitter och filosoferar. Nattmänniska någon? Lite sällskap skadar ju inte. Måste förbreda mig för jobbspurten nu till sommar. Ska börja söka jobb redan nu alltså. JAG SAKNAR MÅLERIET! måste få ett målerijobb nu under sommarn, Då det är mest utvändigt som gäller. Och jag är inte helt värdelös på utvändigt fick fakriskt "VG" i betyget (Så lite kan jag väll, eller!?).

AJA, hej på er!

söndag 16 januari 2011

Positivt trött!

Guuud, vad jag är trött. Men positivt trött, vi var nämligen ett gäng hemma hos mig igår. Vi chillade lite, drack lite och hade allmänt trevligt. Jag har typ sovit 8timmar på 48timmar, vet inte men det är väll ganska lite eller?

Just nu sitter jag och väntar på att tvättmaskinen ska vara klar med det sista. Så jag kan ta ett bad (!) Det kommer bli super skööönt.

torsdag 13 januari 2011

min historia

Det är jobbigt att berätta min livshistoria
min kropp jag sakta förtär
För att möta mina synder, mitt sjuka begär
dagarna är ganska tomma
jag väntar på något som ska ge mig ro
Att någon ska komma och så ett frö av tro
Mina tankar på papper
jag skriver av mig och försöker vara tapper
Men ord kan inte läka mina sår
fast tiden tickar, fast tiden går
jag saknar något jag inte kan förstå
var finns ljuset, var finns det jag inte kan nå
Jag har lärt mig att dölja det jag känner
dölja det för min familj, för mina vänner
att gråta är att vara svag
jag biter hellre ihop och blundar ett tag
Misstro mig inte, jag är inte rädd där jag går
men ensam är jag, jag är ensam där jag står
Jag är inte trött på livet
det skulle jag aldrig ta för givet
Jag är bara trött på eviga vägen
jag verkar hitta diken i alla lägen
Så jag får leva med min filosofi
mitt liv är som en pianostämma som sakta klingar förbi
När man tror att allt är över, att allt är slut
Så bryter plötsligt nya toner ut

måndag 10 januari 2011

Tilla

Blä för att vara ensam på kvällarna. Som vanligt kan jag inte sova.

Vet faktiskt inte vad jag ska skriva, men tråkigt har jag så jag får allt komma på något. Jag vet att jag inte har berättat mycket om mig själv än så länge. I och för sig tror jag att de flesta som kikar in här redan känner mig. Men i brist på annat så kan jag väll skriva lite om mig själv.

Ska bara komma på ett bra sätt att berätta det på, typ löpande text, eller punkter.

Matilda:
Okej lite allmänt om mig nu då. Jag är en tjej (newsflash, haha) som är född i Jönköping. Jag föddes år 1991 och var 46cm lång. Jag föddes på en söndag tror jag, i juni. Faktiskt den dagen som vi kallar Sveriges nationaldag (och för idioterna som inte vet när den inträffar kan jag berätta att det är den 6:e juni.). Klockan var 15.05 och jag föddes med kejsarsnitt. Efter det växte jag upp i en by som heter Skärstad, där det mest bor pingstvänner och annat pattrask. Där bodde jag i en gul villa på två våningar.

Familj;
Min familj består av fem personer (inkluderat mig) Min mor heter Paulina och är i dagens läge 39år gammal. Min far heter Magnus men många känner honom som "Stickan", pappa är 40år och fyller 41 i maj. Jag har två yngre bröder, David är 17 (fyller 18 i April) och den yngste Rasmus är 12 (fyller 13 i Augusti) Vi har även två hundar en Tax vars namn är Tuva och en Chihuaua som heter Vilda. Och den siste medlemmen i familjen är en katt och  han är min ögonsten, Nisse kallar jag honom.

Det lite mer privata tar vi någon annan dag, måste ha sinnesro då, haha!

torsdag 6 januari 2011

Kärlek

Jag drömmde en konstig dröm igår natt. Minnena och känslorna är tillbaka för att jaga mig. Det var länge sen jag drömde om dig.

Jag drömde att det var du och jag ingen. Och att allt var precis som förut. Jag låg på ditt bröst som jag brukade när vi skulle sova. Jag kände mig så trygg. Jag hörde dina hjärtljud kände din parfym. Precis som förr, jag hade glömt hur underbar den kännslan var. Det var precis som om du ville påminna mig. För i drömmen var jag medveten om att jag bara drömde och att det snart skulle ta slut. Jag visste att det bara var tillfälligt.

Jag var lycklig, lugn, trygg. Kanske är det dig jag behöver?!

Var det så, ville du påminna mig? Är det så att du verkligen tänker på mig. Jag blev nästan rädd när jag vaknade. Rädd för mig själv, rädd för mina känslor.

De säger att om man älskar någon, ska man släppa denne fri. Och om det är meningen ska personen komma tillbaka. Men tänk så är det meningen, kanske valde vi bara fel tillfälle. Kanske ..... ja, kanske finns det hopp för oss. Jag hoppas inte, kanske du gör det?

onsdag 5 januari 2011

Nya Sedeln

Vad jag har hört har de ju diskuterat (eller om det är bestämt) att införa en tvåhundrakronors-sedel. Nu har de ju startat en grupp på "Facebook" om att de vill ha Eddie Meduza på sedeln.

Jag antar att man ska låta dem ha sin grupp. Men ändå, jag tycker att det är löjligt. Varför skulle vi ha Eddie Meduza på tvåhundra-lappen? Personligen tycker jag att det skulle vara tusen gånger bättre att ha Astrid Lindgren i så fall. För alla i sverige vet vem hon är och hon har verkligen förgyllt de flestas barndom. Och inte bara barn i Sverige läser ju hennes sagor. Det är typ som om jag skulle säga att jag vill ha Timbuktu eller Petter på Sedeln för att jag gillar hip hop. Liksom, det funkar ju inte så!? Ska alla olika musik stilar få en egen sedel så eller?

Nej, den idén ger jag inte något för. Sen dissar jag inte Eddie som sångare, men någon måtta får det väll vara. Vadå ska vi trycka hans face på den och citera "Mera brännvin" på den eller. Och jo jag vet att Eddie har gjort seriösa låtar, men jag tycker inte att han ska bli belönad genom att ha sitt face på Svensk valuta.

tisdag 4 januari 2011

Svar på tal


Mathias frågade var jag tränar ki-boxning;

Svar: Jag tränar ki-boxning i Jönköping på Friskis. Eftersom jag har gymkort, så bryukar jag träna pass. Styrketräning är inget för mig men skulle gärna göra det någon gång iband. Favorit passet är lätt ki-box-passet.

Dikt

Jag andas
Jag blundar
Hjärtat slår
Sakta, Sakta
Dunk, Dunk, Dunk
Kan jag ta ett andetag till?
Dunk, Dunk
Jag andas
Det gör ont
Hjärtat slår
Sakta
Dunk, Dunk
Sluter ögonen hårdare
Tårarna rinner
Bara blunda
Världen rasar
Ett sista andetag
Dunk, Dunk
Smärta, Smärta
Andas ut
Somnar in
Men dunkande uteblir // Av: Matilda Stigsson

måndag 3 januari 2011

natt

Längtar till helgen, det känns som om det är då det roliga sker. Just nu kan man inte göra mycket. eftersom man väntar på att jobbet ska ringa. Lite jobbigt att neka jobb bara för man är bakis eller inte är hemma. Vardag är tråkihgt helt enkelt. Det är nog inte bara jag som tycker heller.

Men jag hoppas att jag ska kunna köpa att busskort imorgon så jag kan åka in och träffa kusin. Fan vad jag är sugen på att träna ki-box imorgon. Tänkte slänga upp en dikt med. Den är några dagar gammal, men har inte orkat. Den är ganska simpel faktiskt.

Vill inte sova än, men vet inte vad jag ska göra riktigt. har inte mycket att blogga om, tänkte att jag skulle slänga upp två inlägg till men de kommer bli korta. Det är ju dikten då och sen ska jag fråga er om en åsikt med.

Jag skulle vilja uppmana er ayy kommentera om ni läser min blogg. Det är alltid kul med lite feedback.

Vanlig dag!

Idag har jag ändrat lite mer i min bogg. Som nu märker, jag är inte riktigt specialist på detta men jag försöker, därför kommer det till lite nya saker hela tiden. Är det något ni saknar är det bara att säga till så ska jag försöka fixa det.

För övrigt har jag nyss duschat, riktigt skönt faktsikt. Aja, nu har jag nog inget mer att säga tror jag.

söndag 2 januari 2011

Hundarna!

Såhär såg det ut idag när jag städade,



Vilda (Den lilla hunden, chiuauan) och Tuva (taxen) satt och väntade på sin matte, eftersom de var på a6. Dom är allt för söta. De satt där nästan hela tiden familjen var borta. Vilöket var helt okej för mig i och för sig. För då kunde jag städa ifred.