måndag 31 januari 2011

Block 44

Bara för bra!

Måndag

Trött och har ont, men nu tycker jag vi skiter i den negativa energin. Mamma håller på att laga dillkött här hemma. Det luktar bara såå gott.

För övrigt måste jag bara säga vad jag tycker angående bloggar och vänner. Jag läser bara en blogg (räknar inte vänners). Och jag har nu hittat en tjej som härmar hennes blogg. Denna tjejen Är hennes kompis, och Pippa (som hon kallar sig) tycker att det är okej, just för att dom är/var vänner. Men jag tycker inte det är okej att "härma" någon. En blogg eller dagbok ska ju spegla den du är och det ska ju vara på ditt sätt inte någon annans. Även om jag älskar Pippas Design så skulle jag aldrig härma henne, för jag vill ju ändå att min blogg ska vara just Min. Sen tror jag inte att Pippa skulle uppskatta det häller, om jag kopierade allt hon gjorde. Jag uppskattar att folk gillar det jag gör och skulle vilja ha lika. Men jag vill att mina idéer ska vara mina.

Här har ni en länk till Pippas blogg som jag tycker att ni ska kolla in ---->  Pippa Wikman

söndag 30 januari 2011

Dikt!

Bränd

Mina handflator är svettiga
Inga kännsor, inte nu
Jag är inte bra på det här
Vill vara avtrubbad, bedövad, anonym, bortkopplad
Jag vill vara ensam, jag är bra på ensam
Jag bryr mig inte om kärlek
Ensam är stark, och nu är jag stark
För utan någon är jag inte svag
Inte sårbar
Jag har kontroll, Jag bestämmer

Jag behövde någon
Jag kände kännslor
Jag kunde älska
Jag ville vara älskad
Men jag fick lära mig att jag var sårbar och svag
Jag hade inte kontroll
Jag visste inte, inte att det skulle bli såhär

Jag har lärt mig, men nyfiket tittar jag på, när de leker med eld.
Men det är inte jag som kommer bli bränd
Inte den här gången
För jag har lärt mig

Pengar

Nu måste jag säga min sak angående pengar, inkomst och ekonomi.

Pengar spelar visst roll, lika mycket roll som kärlek. Att växa upp i en familj med god ekonomi underlättar och förbättar livskallitén dramatiskt. Vi lever i ett samhälle som är i största del uppbyggt av pengar, prylar och girighet. Jag vet inte om man kan köpa viss lycka, men jag vet att det är lättare att vara lycklig när man har en "platta" att stå på. Pengar ger dig en säker plattform att bygga på.

Vissa saker kan man bli riktigt irriterad på här i Sverige. Bara för vi bor i landet Sverige, så tror folk att det inte finns fattiga människor här. Och nej, då menar jag inte att du inte har råd att köpa den dära snygga jackan eller festa varje helg. Utan då menar jag människor som inte har mat att äta, inte pengar att ta sig någonstans, göra någonting.

Då tänker många på hemlösa, vilket är ett hemskt och stort problem. Men det är inte de hemlösa jag menar, inte denna gången. Jag menar vanliga familjer, vanliga föräldrar med eller utan jobb. Som kanske bor i hus/lägenhet, på utsidan ser det bra ut. Men när kollar i familjens kylskåp/frys är det tomt. Det finns familjer som bor i hus utan värme. Det finns familjer som tar lån för att klara av att ge sina barn juklappar. Som tar av barnens sparpengar för att köpa mat. Många tror inte att det finns någon underklass i Sverige. Och det som lever i "skiten" förtjänar det, de jobbar inte, de är lata. Men så är det inte, det finns föräldrar som jobbar och sliter men har ändå inte mat på bordet. Det finns barn som bara får ett mål mat om dagen, som får äta sig jätte mätta av skolmaten för de vet att det är tomt hemma. Barn/vuxna som plockar äpplen, bär och så vidare, För att ha något att äta. Många tror att det inte finns några barn i Sverige som behöver gå och lägga sig hungriga. Föräldrarna behöver inte missbruka, vara arbetslösa, ensamstående detta är vanligare än man tror.

Pengar betyder lika mycket som kärlek i dagens sammhälle, se bara på u-länderna. Där finns kärlek men inga pengar, och ser det ut som det fukar där nere? Don't think so!

Hejsan på dejsan!

Hejsan på dejsan!

Måste bara säga att det var en awsome kväll igår. Hade jätte trevligt förutom ett litet missöde. Nu är man trött men kan inte sova, inte än iaf. Måste vänta tills ikväll, annars får jag garanterat vara vaken hela natten igen. Inte roligt alls ju.

JOO, det får jag inte glömma. Gjorde ett köp idag, et riktigt awsome köp. Jaha, då undrar nu vad jag köpte. Och det ska jag berätta.

Jag köpte en parfym, Naomi Campell Cat Deluxe. :) Jag har haft den doften innan men bara en liten flaska, de tar ju slut så snabbt. Så nu köpte jag en stor flaska.

That's love right there!!

fredag 28 januari 2011

Tvillingen

Jag kom och tänka på lite grejer idag. Som jag i och för sig har tänkt på många gånger innan. Det är mitt stjärntecken. Och ja, jag vet att många tror att det är "bullshit" men jag tror faktiskt på det. När jag läser om mitt stjärntecken som är Tvillingen så stämmer det mesta in på mig. Både det positiva och negativa. Därför tänkte jag återberätta lite.

Tvillingen (22/5-21/6)

Tvillingen har en positiv och pratglad läggning som gör att de lätt kan knyta vänskapsband. Tvillingens vänskapskrets är väldigt blandad och består av många oliksinnade människor. Tvillingen är ofta flirtig och har glimten i ögat. De gillar ofta disskusioner och kommer till tals med alla olika sorters människor.

Planeten Merkurius är Tvillingens härskare och detta betyder ofta god språklig förmåga, mångriklighet och idérikedom. Tvillingen gillar att dela med sig av sina tankar och idéer. En händelsefylls vardag är ofta tvillingens melodi och har då en tendens att komma försent till uttalade tider. Men klarar ofta sig ur det med sin charm och vältaglighet. Ofta omtyckt i sociala sammanhang.

På grund av rastlöshet hör inte rutiner till Tvlillingens favoriter, de gillar omväxling och att ha många bollar i luften. Denna nyfikenhet på livet brukar vara sent upp i åldern. Född i lufttecknet är tvillingen kan anpassa sig men uppskattar miljöombyten.

Tvillingen har svårt att bestämma sig och gillar att vänta till sista minuten med beslut. Men hittar ofta en finurlig lösning på grund av sin idérika natur.

KÄRLEK

Tvilling - Vädur: Dessa tecken passar bra ihop eftersom de är väldigt aktiva. Väduren vill dominera men med sin talförmåga kan tvillingen ibland lyckas få väduren på andra tankar.

Tvilling - Oxe: Ett långvarigt förhållande är inte vanligt. Till en början intresserar tecknen varandra men skiljer sig ofta åt. Tvillingens umgängeskrets är så olik oxens, medans oxen gillar rutiner medans Tvillingen vill ha omväxling.

Tvilling - Lejonet: Detta kan hålla länge. Tvillingen är väldigt flörtig vilket Lejonet inte bryr sig om på grund av sitt starka självförtroende. Lejonet kan dock kräva komplimanger som Tvillingen inte är beredd att ge.

Tvilling - Kräfta: Svårt att hålla denna relation levande på lång sikt. Till en början kan käftan falla för Tvillingens flörtíga sätt att bete sig, men på lång sikt kan detta göra Kräftan osäker. Kräftan gillar att vara ensam medans en Tvilling är helt tvärt om.

Tvilling - Våg: Båda gillar socialt umgånge och passionerade. Detta kan hålla länge!

Tvilling - Skorpinon: Det kan bli roligt och spännande i sägen, men när det kommer till vardagen kan Skorpinionen lätt tröttna på Tvillingens ständiga velande. Skorpionen är väldigt oflexibel och har därför svårt att hänga med i Tvillingens natur.

Tvilling - Vattuman: Tvillingen och Vattumannen är en bra match. De har det väldigt bra i sängen tillsamans. Men i vardagen kan tvillingen ogilla Vattumannens dominas men och andra sidan vägs det upp med deras gemensamma interaktuella sinne. De stimulerar varandra genom verbal ordväxling.

Tvilling - Stenbock: Tvillingen gillar människor medans Stenbocken har en mer försiktig natur. Stenbocken kan också bli svartsjuk på tvillingen för den gillar alla sortens människor.

Tvilling - Tvilling: Detta kan bli en rolig relation då ni har samma intressen och förstår varandra mycket. Men kan ofta bli för oseriös.

Tvilling - Jungfru: När en tvilling har en relation med en Jungfru, är det mycket möjligt att Tvillingen är otrogen. På grund av bristen på stimulans. Jungfrun kan uppleva Tvillingen som för velig och Tvillingen upplever Jungfrun som tråkig. Vilket till slut blir irriterande för båda parter.

Tvilling - Skytt: Kort romans mest troligt. Just för tecknen är så olika. Båda är aktiva och ställer inte för mycket krav på varandra.

Tvilling - Fisk: fisken kan lätt bli sårad i denna relation. Fisken kan känna sig överkörd ab Tvillingen öppna levnadssätt. Medan Tvillingen ofta upplevar att Fisken tar åt sig för mycket, är blödig och löjlig. Detta resulterar till at ni har svårt att lita på varandra. Detta funkar inte, absolut inte en längre tid.



Mig gadd som föreställer just Tvillingens stjärntecken

Brist

Jag vet inte hur många timmar jag har varit vaken nu. Har tappat räkningen. Men en sak kan jag lova, det är tråkigt att sitta uppe och inte han en enda jävel och prata med. Ska försöka vara lite kreativ sen, kanske måla något, var ett tag sedan jag gjorde det nu. Fan, det fick mig att tänka på att jag måste köpa ett nytt skissblock. Kankse sysselsätta sig med att skriva lite poesi. Och Ja, jag vet att det är lamt. Men jag gillar det, det är den jag är och det är så jag får ut det jag känner.

Har lust att göra allt möjligt just nu. Måla, skriva, ta foton, flytta, festa, *****, sminka mig. Och det enda möjliga alternativet är att skriva. För jag har två andra att ta hänsyn till. FAAAAN för detta! ^^

Jag tror allvarligt att jag har glömt hur man somnar!

tisdag 25 januari 2011

Block 44

Blev tipsad om "Block 44" av Rickard, så tänkte tipsa vidare till er. Musik med budskap!

(Hade hört låtar med dem innan men tyckte inte de var bra, dock har jag ändrat mig. Hade inte hört enlogt mig deras bra låtar.)



Såäre!

LÖÖÖNING, idag! det är ju aldrig fel. Seg dag förövrigt, bara vatt i stan för att tanka på mobil samt internet. Man är rätt handikappad utan internet må jag säga. Sen har jag varit klantig idag igen, skulle ringa min telefonbank idag. Skulle kolla om lönen hade kommit in. Och glömsk som jag är har jag inte kolla på mina koder. Så var tvungen att ta fram paperna. Tror ni jag hittade dom eller? självklart gjorde jag inte det. Men som tur var hade lönen  kommit in iaf.

Fy fan, ge mig helg!?

Fira mamma på fredag. utgång på lördag, taggar redan. Har så jäkla tråkigt på vardagarna. Speciellt på nätterna då jag mest bara sitter och filosoferar. Nattmänniska någon? Lite sällskap skadar ju inte. Måste förbreda mig för jobbspurten nu till sommar. Ska börja söka jobb redan nu alltså. JAG SAKNAR MÅLERIET! måste få ett målerijobb nu under sommarn, Då det är mest utvändigt som gäller. Och jag är inte helt värdelös på utvändigt fick fakriskt "VG" i betyget (Så lite kan jag väll, eller!?).

AJA, hej på er!

söndag 16 januari 2011

Positivt trött!

Guuud, vad jag är trött. Men positivt trött, vi var nämligen ett gäng hemma hos mig igår. Vi chillade lite, drack lite och hade allmänt trevligt. Jag har typ sovit 8timmar på 48timmar, vet inte men det är väll ganska lite eller?

Just nu sitter jag och väntar på att tvättmaskinen ska vara klar med det sista. Så jag kan ta ett bad (!) Det kommer bli super skööönt.

torsdag 13 januari 2011

min historia

Det är jobbigt att berätta min livshistoria
min kropp jag sakta förtär
För att möta mina synder, mitt sjuka begär
dagarna är ganska tomma
jag väntar på något som ska ge mig ro
Att någon ska komma och så ett frö av tro
Mina tankar på papper
jag skriver av mig och försöker vara tapper
Men ord kan inte läka mina sår
fast tiden tickar, fast tiden går
jag saknar något jag inte kan förstå
var finns ljuset, var finns det jag inte kan nå
Jag har lärt mig att dölja det jag känner
dölja det för min familj, för mina vänner
att gråta är att vara svag
jag biter hellre ihop och blundar ett tag
Misstro mig inte, jag är inte rädd där jag går
men ensam är jag, jag är ensam där jag står
Jag är inte trött på livet
det skulle jag aldrig ta för givet
Jag är bara trött på eviga vägen
jag verkar hitta diken i alla lägen
Så jag får leva med min filosofi
mitt liv är som en pianostämma som sakta klingar förbi
När man tror att allt är över, att allt är slut
Så bryter plötsligt nya toner ut

måndag 10 januari 2011

Tilla

Blä för att vara ensam på kvällarna. Som vanligt kan jag inte sova.

Vet faktiskt inte vad jag ska skriva, men tråkigt har jag så jag får allt komma på något. Jag vet att jag inte har berättat mycket om mig själv än så länge. I och för sig tror jag att de flesta som kikar in här redan känner mig. Men i brist på annat så kan jag väll skriva lite om mig själv.

Ska bara komma på ett bra sätt att berätta det på, typ löpande text, eller punkter.

Matilda:
Okej lite allmänt om mig nu då. Jag är en tjej (newsflash, haha) som är född i Jönköping. Jag föddes år 1991 och var 46cm lång. Jag föddes på en söndag tror jag, i juni. Faktiskt den dagen som vi kallar Sveriges nationaldag (och för idioterna som inte vet när den inträffar kan jag berätta att det är den 6:e juni.). Klockan var 15.05 och jag föddes med kejsarsnitt. Efter det växte jag upp i en by som heter Skärstad, där det mest bor pingstvänner och annat pattrask. Där bodde jag i en gul villa på två våningar.

Familj;
Min familj består av fem personer (inkluderat mig) Min mor heter Paulina och är i dagens läge 39år gammal. Min far heter Magnus men många känner honom som "Stickan", pappa är 40år och fyller 41 i maj. Jag har två yngre bröder, David är 17 (fyller 18 i April) och den yngste Rasmus är 12 (fyller 13 i Augusti) Vi har även två hundar en Tax vars namn är Tuva och en Chihuaua som heter Vilda. Och den siste medlemmen i familjen är en katt och  han är min ögonsten, Nisse kallar jag honom.

Det lite mer privata tar vi någon annan dag, måste ha sinnesro då, haha!

torsdag 6 januari 2011

Kärlek

Jag drömmde en konstig dröm igår natt. Minnena och känslorna är tillbaka för att jaga mig. Det var länge sen jag drömde om dig.

Jag drömde att det var du och jag ingen. Och att allt var precis som förut. Jag låg på ditt bröst som jag brukade när vi skulle sova. Jag kände mig så trygg. Jag hörde dina hjärtljud kände din parfym. Precis som förr, jag hade glömt hur underbar den kännslan var. Det var precis som om du ville påminna mig. För i drömmen var jag medveten om att jag bara drömde och att det snart skulle ta slut. Jag visste att det bara var tillfälligt.

Jag var lycklig, lugn, trygg. Kanske är det dig jag behöver?!

Var det så, ville du påminna mig? Är det så att du verkligen tänker på mig. Jag blev nästan rädd när jag vaknade. Rädd för mig själv, rädd för mina känslor.

De säger att om man älskar någon, ska man släppa denne fri. Och om det är meningen ska personen komma tillbaka. Men tänk så är det meningen, kanske valde vi bara fel tillfälle. Kanske ..... ja, kanske finns det hopp för oss. Jag hoppas inte, kanske du gör det?

onsdag 5 januari 2011

Nya Sedeln

Vad jag har hört har de ju diskuterat (eller om det är bestämt) att införa en tvåhundrakronors-sedel. Nu har de ju startat en grupp på "Facebook" om att de vill ha Eddie Meduza på sedeln.

Jag antar att man ska låta dem ha sin grupp. Men ändå, jag tycker att det är löjligt. Varför skulle vi ha Eddie Meduza på tvåhundra-lappen? Personligen tycker jag att det skulle vara tusen gånger bättre att ha Astrid Lindgren i så fall. För alla i sverige vet vem hon är och hon har verkligen förgyllt de flestas barndom. Och inte bara barn i Sverige läser ju hennes sagor. Det är typ som om jag skulle säga att jag vill ha Timbuktu eller Petter på Sedeln för att jag gillar hip hop. Liksom, det funkar ju inte så!? Ska alla olika musik stilar få en egen sedel så eller?

Nej, den idén ger jag inte något för. Sen dissar jag inte Eddie som sångare, men någon måtta får det väll vara. Vadå ska vi trycka hans face på den och citera "Mera brännvin" på den eller. Och jo jag vet att Eddie har gjort seriösa låtar, men jag tycker inte att han ska bli belönad genom att ha sitt face på Svensk valuta.

tisdag 4 januari 2011

Svar på tal


Mathias frågade var jag tränar ki-boxning;

Svar: Jag tränar ki-boxning i Jönköping på Friskis. Eftersom jag har gymkort, så bryukar jag träna pass. Styrketräning är inget för mig men skulle gärna göra det någon gång iband. Favorit passet är lätt ki-box-passet.

Dikt

Jag andas
Jag blundar
Hjärtat slår
Sakta, Sakta
Dunk, Dunk, Dunk
Kan jag ta ett andetag till?
Dunk, Dunk
Jag andas
Det gör ont
Hjärtat slår
Sakta
Dunk, Dunk
Sluter ögonen hårdare
Tårarna rinner
Bara blunda
Världen rasar
Ett sista andetag
Dunk, Dunk
Smärta, Smärta
Andas ut
Somnar in
Men dunkande uteblir // Av: Matilda Stigsson

måndag 3 januari 2011

natt

Längtar till helgen, det känns som om det är då det roliga sker. Just nu kan man inte göra mycket. eftersom man väntar på att jobbet ska ringa. Lite jobbigt att neka jobb bara för man är bakis eller inte är hemma. Vardag är tråkihgt helt enkelt. Det är nog inte bara jag som tycker heller.

Men jag hoppas att jag ska kunna köpa att busskort imorgon så jag kan åka in och träffa kusin. Fan vad jag är sugen på att träna ki-box imorgon. Tänkte slänga upp en dikt med. Den är några dagar gammal, men har inte orkat. Den är ganska simpel faktiskt.

Vill inte sova än, men vet inte vad jag ska göra riktigt. har inte mycket att blogga om, tänkte att jag skulle slänga upp två inlägg till men de kommer bli korta. Det är ju dikten då och sen ska jag fråga er om en åsikt med.

Jag skulle vilja uppmana er ayy kommentera om ni läser min blogg. Det är alltid kul med lite feedback.

Vanlig dag!

Idag har jag ändrat lite mer i min bogg. Som nu märker, jag är inte riktigt specialist på detta men jag försöker, därför kommer det till lite nya saker hela tiden. Är det något ni saknar är det bara att säga till så ska jag försöka fixa det.

För övrigt har jag nyss duschat, riktigt skönt faktsikt. Aja, nu har jag nog inget mer att säga tror jag.

söndag 2 januari 2011

Hundarna!

Såhär såg det ut idag när jag städade,



Vilda (Den lilla hunden, chiuauan) och Tuva (taxen) satt och väntade på sin matte, eftersom de var på a6. Dom är allt för söta. De satt där nästan hela tiden familjen var borta. Vilöket var helt okej för mig i och för sig. För då kunde jag städa ifred.

Städa!

Jag har lovat mamma att jag ska städa lägenheten idag, så det är väll bäst att göra det antar jag. Som tur är, är alla borta på a6 och shoppar så jag får ta allt i min takt. Det enda jag stör mig på är att mina högtalare har gått sönder så jag kan inte lyssna på musik. Eller jo det kan jag direkt ifrån datorn men på en skala ett till tio, hur bra ljud är det i den liksom!?

Det jag måste göra är:

  • Diska
  • Torka diskbänkar/spis/ matbord
  • Torka handfat
  • Badkar
  • Toan : /
  • Vika tvätt
  • Bädda
  • Damma
  • Dammsuga
  • Vaska
  • Plocka upp onödiga saker som ligger och skräpar
Jag tror det ska vara allt. Blää, jag hatar att städa, det är inget kul alls. Aja, time to start maybe?

Design

Jag har precis designat och skapat Linda Sandbergs blogg. Ta gärna en titt. Jag är nöjd iaf :)

lördag 1 januari 2011

NYÅR!

Jag orkar inte dra allt som hände på nyår. Så jag låter några enkla bilder sant bildtexter göra talandet. Men jag kan säga att det var en toppen kväll. Några missöden såklart, men vafan jag var ju glad.
Det började lugnt.....


..... Tillslut var det dags för käk......

......Samtidigt som alkoholen flödade blev bilderna konstigare, och konstigare.....
.....Vissa gillade att vara med på kort....
......Andra inte.....

.....Det började närma sig tolvskaget, champangen och raketerna var självklart med....

....Tolvslaget var här campangen var öppnad, och denna bild får avsluta allt, även fast våran kväll var långt ifrån slut.....



De som var med i bilderna i rätt ordning;
1. Kim, Kim, Mathias och Rickard
2. Kim
3. Jag
4. Mathias
5. Linda
6. Jonna och Kim
7. Becca, Rickard och Jag

Onsdag-Torsdag

Här kommer en snabb summering av slutet av veckan. Vilket har varit väldigt mysig, mycket fixande samtidigt som det ha varit ganska chill.

Onsdag:

Jag ringer min kusin som kom hem från solen på tisdagen. Eftersom det sög hemma så åkte jag ner till henne. Vi satt i hennes rum och pratade, snackade om allt hon missat när hon varit borta, samt vad jag hade missat i solen *avundjuka*. Sen planerade vi lite om nyår och så vidare. Eftersom min Kusin skulle ha fest.

Torsdag:

Jag och Linda (kusinen) går upp. Bäddar upp "rese-sängen" som jag vill kalla tältsäng, men det förklarade Linda att det inte hette. Om jag minns det rätt bar det av till ÖB och handla muggar, snapsglas, servetter, ja bara gud vet vad Linda handlade. Det var inte lite kan jag lova. Sen efter det bar det av till Ica-Maxi och handla tacos till typ ca 18 personer, tror jag det var? Så kan lova att det blev en hel del mat.

Efter det drog jag, Linda, Madde och Becca ner till stan och kollade på en klänning till Madde och handlade massa annan skit. Vi hittade iaf en rosa snygg klänning till Madde. Sen kom även Kim ner och mötte upp oss på "Panda Wook" för vi var ju självklart hungriga efter allt shoppande. Så det fick bli lite käk.

Efter en tripp till systemet, drog hela gänget till Linda och satt och snackade. Bland annat om gymnasieminnen och lite annan skit såklart. det är alltid kul. Men det viktigaste av allt var att ALLA taggade til nyår.